HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Karamell szelet marisom módra..

2012.10.30. 17:55 marisomm

Nagyon régen készítettem ezt a finom süteményt, valahogy feledésbe merült, törtem a fejem, hogy milyen legyen a lányom születésnapi meglepetés sütije, mivel szereti a karamellt, így ez mellett döntöttem, nagy volt az öröm.

Így készült:

Tészta:

8 tojás, 8 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 3 evőkanál darált dió, 1 csomag sütőpor, ezekből a hozzávalókból a megszokott módon piskótát készítettem. Ezt az adagot a tűzhely tepsijében sütöttem.

Krém:

3 tojássárgája, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kristálycukor, negyed rúd vanília, 6 dl tej. Kb. 5 dl tejet forrni tettem a vaníliával, tojást a cukorral kikevertem habosra, hozzáadtam a lisztet és a maradék tejet, összekevertem és a vaníliás tejhez adtam, majd jó sűrűre főztem, amikor kihűlt hozzáadtam 40dkg vajat, amit előtte habosra kevertem 20 dkg porcukorral, és végül az egészet finom rummal ízesítettem.

A kihűlt piskótát három felé vágtam, 25 dkg kristálycukrot megolvasztottam, és az így kapott karamellt , vékonyan rácsurgattam az elkészített kettő darab piskótára, a harmadikból lesz a teteje.

Összeállítás:

Karamellás piskóta, krém, karamellás piskóta, krém, piskóta, krém, karamell.

A tetejére a karamellt három evőkanál cukorból készítettem.

Előző nap kell elkészíteni, így tud a karamell megpuhulni.

Nagyon finom, kiadós sütemény.

2 komment

Címkék: piskóta karamell Dio

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr816209856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2012.10.31. 21:54:44

Köszi Maris. Nagyon finom lehet, majd alkalomadtán kipróbálom, lementettem. :-)

marisom 2012.11.06. 22:02:35

Margit kiadós, a tepsi méret 33x33-as.
süti beállítások módosítása