Habtorta
7 tojás fehérjét 35 dkg porcukorral gőzön keményre verjük, aztán levesszük a tűzről, és folyton verjük, míg kihűl. Tepsi hátulján, papírlapon, háromfelé osztva nagyon lassú tűznél sütjük, a sütő ajtaját többször kinyitni, hogy a gőz elpárologjon./Én 100-120 fok között sütöttem egyszerre a három tepsit, ha kész kemény ropogós és a papírt könnyen le lehet húzni/
Krém: 7 tojás sárgája, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál feketekávé. A tojássárgája, cukor, egy evőkanál liszt, kávé, 3 szelet étcsokoládé, másfél kanál kakaó követi egymást és ezt sűrűre főzzük. Ha kihűlt adunk hozzá 25 dk habosra kevert vajat és 14 dk pirított darált mogyorót és ezzel töltjük a lapokat. Végül csokoládémázzal beborítjuk. Tejszínhabbal tálaljuk nagyon finom.
Habtorta marisom módra..
2007.03.10. 20:49 marisomm
4 komment
Címkék: csokoládé krém sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr776210049
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
klikk 2007.03.10. 23:09:32
Először leenném a tetejét, ami alatta van, az a lényeg! :-)
andi 2007.03.28. 18:03:52
szia!Csurog a nyálam a habtortától és a tvaszi szelettől.Megfogom sütni.
Köszi.
marisom 2007.03.29. 21:29:47
Szia Andi!
Remélem nálatok is sikere lesz, nálunk nagyon gyorsan fogy ha ezt készítem.
Örülök, hogy erre jártál!
Vass Lajosné 2009.05.16. 13:40:15
Éppen most sütöm, remélem sikerülni fog!