Somlóit készítettem Böbsi receptje után.
Piskótát hat tojásból sütöttem.
10 dkg mazsolát rumba áztattam.
Krémet én így készítettem:
50 dkg cukor, 3 evőkanál holland kakaó, 2 kanál liszt, 2 tojássárgája, 4 dl kávé, 2 vaníliás cukor, 1 l tej. Simára kevertem és lassan felforraltam.
Levetettem a tűzről és 10 dk vajat hozzáadtam a melegkrémhez és összekevertem, amikor a vaj elolvadt a krémbe, kevertem még hozzá fél dl finom rumot.
Amikor a piskóta meghűlt, a még meleg krémmel egy tál alját kibéleltem, és elkezdtem rétegezni a többi hozzávalót felváltva.
Krém, erre tépkedtem piskótát, meglocsoltam a mazsolán levő rummal / nem sajnáltam a rumot, de nem tocsogott a tészta/, szórtam rá mazsolát és következett a krém, majd piskóta, rum, mazsola, krém, míg elfogyott minden tészta és mazsola, a tetejére krém került.
Amikor kihűlt teljesen, pár órára hűtőbe tettem. 6 dl oké tejszínt a felhasználás előtt 1 órával a mélyhűtőbe tettem, /így könnyen, keményre verhető/, fogyasztás előtt rátettem a tetejére a felvert tejszínt.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, csak ajánlani tudom, na és persze volt nincs..
Köszönöm Böbsi a finom receptet!
Somlói marisom módra..
2007.05.05. 22:34 marisomm
1 komment
Címkék: édesség krém piskóta Dio
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr356210025
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Ke 2007.05.06. 01:20:54
Ez emberkínzás így kora hajnalban, korgó gyomorral :-))