HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Sós kifli marisom módra..

2008.01.30. 22:20 marisomm

Sós kifli marisom módra..

Szeretem reggelihez a finom péksüteményt, nem sajnálom rá az időt, valami mindig készül a konyhába..

ma kifli került sorra..

50 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dkg élesztő, só ízlés szerint, 1 tojássárgája, pici cukor, 1 evőkanál olíva olaj.

Élesztőt tejben felfuttatni, majd hozzáadni a többi hozzávalóhoz és jól kidolgozni, keleszteni, könnyedén átgyúrni, két cipóba osztani.

Cipókat 2-3 mm vastagra, kör alakúra kinyújtani,

majd nyolcadolni,

az így kapott háromszög alakú tésztát a szélesebb felétől feltekerni,

zsiradékkal megkent tepsire helyezni,

majd egy tojássárgája plusz egy evőkanál tej keverékével megkenni és

megszórni sóval.

Pihentetni,

majd 200 fokos gőzös sütőben megsütni.

Jó munkát, majd jó étvágyat!

6 komment

Címkék: péksütemény kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr716209984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pudingocska 2008.01.31. 00:50:20

Ezt ki is próbálom holnap reggel. Köszönöm.:))

Mária 2008.09.29. 11:00:39

Még ma kipróbálom, nagyon jól hangzik.

Mária 2008.09.30. 13:51:40

Kedves Marisom! Hát kipróbáltam, és az egész család másnapra szintén kért. De folyamatosan próbálom a többi receptet is. Köszike

Mária 2008.09.30. 13:53:15

Ha valami jó recepted, kérlek az e-mail címemre küld el. Nagyon megköszönöm. Mária

Hornyak Ildiko 2009.03.14. 09:12:31

Megcsinaltam ezt a nagyon finom kiflit! Csak egy kicsit bizonytalan vagyok, megpedig, hogy az 1 db tojassargajat amit a hozzavalokhoz irtal, azt bele kell tenni a tesztaba, vagy a keneshez kell hasznalni? Es ha több olajat hasznalok szaftosabb lesz a tesztaja? Legutobb egy kicsit surure, kemenyre sikerult. Nem tudom miert, talan az elesztöm nem volt megfelelö. Valaszodat elöre is köszönöm! Egyebkent gratulalok ehhez az oldalhoz! Vegre egy oldal ahol igazan jo es finom etelek receptjei vannak!!! Ildi

Novákné Marika 2009.03.25. 18:25:44

Üdvözöllek, a recept leírások mindig meghozzák a kedvem a sütéshez, főzéshez, a fotók pedig magukért beszélnek. A hamburger receptjét ha tudnád részleznéd nekem, ugyanis nagyon "bodagos" lett, nem géppel készítem. Szükséges-e az élesztőt felfuttatni, és dagasztani, vagy pedig csak össze kell gyúrni? Köszönettel: Marika