Szabadidő és kedv kérdése, máris kész a
vajaspiskóta, vagy Kossuth-kifli marisom módra...
Rendkívül gyors, finom, persze aki csak a krémes dolgokat szereti,
annak ez nem jön be,
nekem nagyon bejött az unokák és természetesen én is nagyon szeretem, ha eszembe jut nem is, kell noszogatni magamat.. irány a konyha.
Én mindig a habveréssel kezdem,
mert utána nem kell elmosni a habverőt.
Négy tojásfehérjét felverem kemény habnak.
20 dkg vajat habosra keverek 20 dkg porcukorral, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral,
majd egyenként hozzákeverek négy tojás sárgáját,
a kemény tojáshab egy részét hozzáadom a vajaskrémhez,
18 dkg lisztet, egy késhegynyi sütőporral összekeverek,
majd az előző masszához adagolom,
végül lazán hozzáadom a maradék habot,
könnyedén elkeverem,
vajjal kikent középnagyságú tepsibe teszem, a tészta kb. 1cm magas legyen,
tetejére vágott dió, vagy mandula kerül
kb. 30 perc alatt 200 fokon megsütöm.
Tepsibe hagyom kihűlni,
nagyméretű pogácsaszaggatóval
félholdakat vágok belőle.
Jó munkát, majd jó étvágyat!