HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Húsvéti kalácskák marisom módra..

2008.03.22. 21:44 marisomm

Sonka és kalács, húsvét elengedhetetlen kelléke.

Mai kalácsom a sonkához, így sikerült..

50 dkg lisztet, két dkg vajat, sót, cukrot, két és fél dl tejet, két tojássárgáját, két dkg élesztőt dolgoztam össze,

kelesztettem,

osztottam hat részre,

fontam,

megkentem tojássárgája plusz egy evőkanál tej keverékével, és sütöttem..

Isteni finom foszlós kalácskák lettek.

2 komment

Címkék: péksütemény kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr596209974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondaanyu 2008.03.25. 07:07:12

Azóta biztos el is fogytak. Nálunk két nagy esett áldozatul. :)

Éva 2010.03.02. 09:54:20

Üdvözöllek! Mostanság találtamrá a blogodra, ezért is zavarlak annyit. Nekem a kelt tészták okoznak mindig gondot, mert másnapra egy kicsit mindig megkeményednek. Most is azt kérdezném, hogy a húsvéti kalács készítésekor az élesztőt nem futtatod meg, csak morzsolod a liszt közé vagy csak feloldod az összes cukros tejben.