Kacsát sütöttem, káposztát pároltam és knédli is készült marisom módra.. húsvétkor.
Imádom a kacsát, a dinsztelt káposztát, na és természetesen a knédlit is.
Dinsztelt káposzta..
hagymát kezdtem olajon párolni, rászórtam két kanál cukrot, pirítottam,
amikor barnulni kezdett, rátettem a káposztát, és
egy almát reszeltem hozzá,
adtam hozzá egy kis ecetet, őrölt köményt,
lefedve pároltam, míg a levét el nem főtte,
majd kicsit hagytam pirulni.
Knédli..
25 dkg lisztet, 1,5 dl tejet, 1 dkg élesztőt, sót, pici cukrot összedolgoztam,
kelesztettem,
majd 25 perc alatt
gőz felett konyharuhán letakarva készre főztem,
isteni finom laza tésztájú knédli lett belőle..
Ezt mindenki mindig nagy örömmel fogadja a családba..
na nem fogta magát senki sem vissza,
fogyott is rendesen..