HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Káposztát pároltam és knédli is készült marisom módra..

2008.03.26. 21:34 marisomm

Kacsát sütöttem, káposztát pároltam és knédli is készült marisom módra.. húsvétkor.

Imádom a kacsát, a dinsztelt káposztát, na és természetesen a knédlit is.

Dinsztelt káposzta..

hagymát kezdtem olajon párolni, rászórtam két kanál cukrot, pirítottam,

amikor barnulni kezdett, rátettem a káposztát, és

egy almát reszeltem hozzá,

adtam hozzá egy kis ecetet, őrölt köményt,

lefedve pároltam, míg a levét el nem főtte,

majd kicsit hagytam pirulni.

Knédli..

25 dkg lisztet, 1,5 dl tejet, 1 dkg élesztőt, sót, pici cukrot összedolgoztam,

kelesztettem,

majd 25 perc alatt

gőz felett konyharuhán letakarva készre főztem,

isteni finom laza tésztájú knédli lett belőle..

Ezt mindenki mindig nagy örömmel fogadja a családba..

na nem fogta magát senki sem vissza,

fogyott is rendesen..

3 komment

Címkék: zöldség köret kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr836209973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

névtelen 2008.04.03. 06:45:25

Azt szeretném megkérdezni, hogy miután megkelt a knédli tészta mi történik vele. Még soha nem ettem, láttam knédlit, így azt sem tudom milyen a formája, hogy kerül a vízbe.

Terka 2008.04.26. 11:41:58

Kedves Marisom! Fantasztikus a receptgyűjteményed. Néhány dolgot már meg is valósítottam belőle. A képek is nagyon jók! Ma a knédli kerül sorra. Kíváncsi vagyok milyen lesz! Gratulálok, és várom a további recepteket. Üdvözöl:Terka

receptjeim 2008.04.28. 06:14:08

Terka köszönöm! Én is kíváncsi vagyok milyen lett.