HTML

marisom receptjei

Friss topikok

lasagne recept marisom módra..

2008.04.02. 22:16 marisomm

Egy könnyen elkészíthető lasagne recept marisom módra..

Szeretem az itthon készült dolgokat, így voltam szombati ebédünkkel is. Lasagne készült, csak úgy egyszerűen.. két és fél óra alatt lettem kész tésztagyúrással és sütéssel együtt.

1 kg darált húst olajon megpirítottam, sóztam, borsoztam, adtam hozzá oregánót, bazsalikomot, és fokhagymát, öntöttem rá finom házi paradicsomot, készre főztem.

Amikor megpuhult a hús, kicsit összeturmixoltam.

Közben elkészítettem a mártást, 10 dkg vajat felolvasztottam, egy evőkanál lisztet, tettem bele, megpirítottam és egy liter hideg tejjel felöntöttem, lassú tűzön főztem, tettem hozzá, szerecsendiót, sót, borsót és öt dkg reszelt sajtot, lassan krémes állagúra főztem.

Közbe tésztát gyúrtam, jó vékonyra kinyújtottam.

Egy nagy tepsit kivajaztam, mártás, tészta, hús, tészta, mártás, ezt ismételtem, míg el nem fogyott az anyag, a rétegek közé, egy kis őrölt fenyőmagot szórtam.

200 fokos sütőbe tettem, sülni és mielőtt kész lett, megszórtam sajttal és készre sütöttem.

7 komment

Címkék: sajt tészta mártás fűszer főétel darált-hús

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr696209965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szazala 2008.04.03. 06:58:58

Mennyi lisztből,tojásból gyúrtad a tésztát? Nagyon guszta a lasagnéd!Gratula hozzá!

gondaanyu 2008.04.03. 07:13:55

Étvágygerjesztő, biztos gyorsan elfogyott.

marisom 2008.04.03. 21:22:04

Nem mértem a lisztet, kb 5 púpozott evőkanál volt, egy tojás, pici só és víz amennyit felvett. Köszönöm, és nagyon finom is volt!

marisom 2008.04.03. 21:23:19

Gondanyu jól gondolod, nagyon gyorsan.

Kati 2008.04.06. 14:17:52

Ez jó nagy adag!!!! A tésztát nyersen tetted a rétegeknek?

marisom receptjei 2008.04.06. 21:32:01

Kati a tésztát igen nyersen, hiszen a mártásban megpuhul.

Penge 2009.02.27. 18:41:58

Azért van mit még tanulni. Mert amin sütötted az nem tepsi hanem hanem a sütő hőterelő lapja. Én se tudtam sokáig csak akkor derült ki mikor átböngésztem a műszaki leírást. Addig azért sikerült rajta néhány ételt odapirrantani. Ugyanis e fölé jön valamelyik szintre a tepsi, és akkor egyenletesen sül.