HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Kürtöskalács marisom módra..

2008.05.12. 08:02 marisomm

Vanília illat és a kürtöskalács.. soha nem vettem még kürtöskalácsot, csak az illat, ami mindig felborzolta az idegeimet.. aztán tavaly megismerkedtünk egy nagyon szimpatikus erdélyi házaspárral, és szinte egésznap beszélgettünk.. többek között a kürtöskalácsról is. Kedvet kaptam olyan igazi parázson sütött kalácshoz.

Beszereztem a sütőt még ősszel, kipróbáltam, de rájöttem még gyakorolni kell, aztán vettem most szombaton még egy sütőt, mert egy úgy sem elég és tegnap próbálkoztam.. ahogy Jolika elmondta..

Tésztáról annyit mondott készíts egy jó kelt tésztát.. na én neki is álltam..

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, két tojássárgája, citromhéj, vaníliás cukor, egy teáskanál vaj, ebből készült a tészta, szokásos módon.

Elkészült tésztát, kétfelé osztottam, feltekertem, és megsütöttem parázson, ahogy elmondták.

Nagyon finom illatok, az unokák sorba álltak és alig várták, hogy elkészüljön..

Igaz mondás, gyakorlat teszi a mestert..

Köszönöm Jolika!

16 komment

Címkék: édesség szabadtűzön kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr996209936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorothy62 2008.05.12. 15:49:12

Szia, én is láttam ezeket a sütőket a Szolnok Liget-i majálison, sajna nincs hol parazsat csinálnom, de azért próbálkozom, sütőben meg ahogy tudok, grat. ügyes vagy.

klikk 2008.05.12. 16:32:01

Miket tudsz!? Na jó, én is kipróbálom. Majd ha nagyi leszek. :-)

Kati 2008.05.12. 20:50:18

Nagyon ügyes vagy! Én mindíg sütőben sütöm.

gondaanyu 2008.05.12. 21:51:38

Én a kemencében próbáltam ki , a második már jó lett. Egy sütőt lefigyeltem, kígyókat sodor azt tekeri rá, és utána lapítja őket. Nekem így maradt a fán. A tésztája nem igazán tetszett, legközelebb ezt a receptet sütöm.

receptjeim 2008.05.13. 21:16:08

Szia Dorothy62! Én is sütőben próbálkoztam, aztán ez lett belőle.. hátha összejön szabadba is..

receptjeim 2008.05.13. 21:17:16

Klikk neked van kerted, érdemes nem csak az unokáknak próbálkozni.

receptjeim 2008.05.13. 21:17:39

Köszönöm Kati!

klikk 2008.05.13. 21:18:54

Várok, majd ha nyugdíjas leszek. Olyan igazi.

receptjeim 2008.05.13. 21:20:10

Gondaanyu én is lesekedtem, nekem nagyon hosszú a rúd nem tudok akkora kígyót sodorni.

receptjeim 2008.05.13. 21:21:17

Klikk arra várhatunk, állandóan emelik a korhatárt..

klikk 2008.05.13. 21:24:27

Szomorú. :-(

receptjeim 2008.05.13. 21:36:07

Néha nagyon bánatos vagyok, aztán eszembe sem jut, úgysem lehet megváltoztatni, de elgondolkoztató 62-65 év.

klikk 2008.05.16. 06:47:53

Elhatároztam, hogy minimum 100 évig élek, 70 fölött pihengetni is fogok. :-)

receptjeim 2008.05.18. 22:48:25

Klikk kívánom, hogy úgy legyen!

klikk 2008.05.18. 23:51:12

:-)Iszunk csokilikőrt szűk 44 év múlva! %mrgreen%

klikk 2008.05.18. 23:52:10

Jaj, nem jó, az csak 90. 54 év múlva! :-)