HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Meggyes lepény marisom módra..

2008.06.01. 06:46 marisomm

Gyümölcs minden mennyiségbe, nyersen, sütve, főzve, fagyasztva, lekvárnak, szörpnek és sorolhatnám, sorrendet nem lehet állítani, hogy melyik a kedvenc, max.csak habzsolni, és ha terem a kertbe, akkor meg még fára is mászni érte.

Megjelent a korai meggy a piacon, nem tudtam ellenállni és vettem egy kg-ot, aztán meggyes lepény lett belőle.

Ahogy készült:

20 dkg vajat 10 dkg cukorral habosra kevertem, egyenként hozzákevertem 4 tojássárgáját, a fehérjét felvertem habnak 5 dkg cukorral, amikor kemény és fényes lett óvatosan a tojássárgás vajhoz kevertem.

20 dkg lisztet hozzászitáltam, lazán összekevertem, vajazott, lisztezett tepsibe simítottam.

80 dkg kimagozott meggyet 10 dkg cukorral összekevertem, gyengén kinyomtam és a masszára szórtam, megszórtam mandulaszelettel és mérsékelt tűznél megsütöttem. / 180 fok /

Nagyon finom, gyors, könnyen elkészíthető és persze pillanatok alatt elfogyasztható finom sütemény.

5 komment

Címkék: gyümölcs sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr726209930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilan 2008.06.02. 14:44:28

jó ötlet a mandula:) sütőpor, ilyesmi nem is kell bele?

receptjeim 2008.06.09. 22:21:46

Lilan én nem szoktam, attól olyan lepényes, de ha teszel akkor csak keveset, akkor kicsit lazább a tészta.

Lilan 2008.06.12. 10:50:28

köszönöm, már megsütöttem, finom lett nagyon;)

receptjeim 2008.06.13. 23:13:44

Lilan akkor ez jó hír, mi is nagyon szeretjük.

2008.07.25. 15:40:30

Jó a recept ,csak nem írod a tepsi méretét. Kb mekkorában sütöd ezt az adagot?