HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Bográcsgulyás marisom módra..

2008.06.06. 22:35 marisomm

Szabadtűzőn bográcsba főzni nagyon jó.. gulyásleves magyar különlegesség, igen ízletes, nem kell sokat dolgozni vele. Különleges hangulatot kölcsönöz a napnak, ha előkerül a bogrács.. család apraja nagyja serénykedik, és mindenki kiveszi a részét valamilyen módon ebből a szórakoztató munkából.

A parázsló fa hangulata, a bográcsba olvadó füstölt szalonna illata, olyan különlegessé teszi a gulyást.

Én általában szalonna zsírját olvasztom ki, és ezen pirítom meg a hagymát.

Gulyáslevesnek marha és disznóhúst használok vegyesen, felkockázom és a pirított hagymára, teszem, jól átforgatom, majd megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom, őrölt köményt, és babérlevelet adok hozzá, felengedem vízzel. Mikor kezd puhulni a hús, akkor teszek hozzá zöldséget, zöldpaprikát és paradicsomot, majd a legvégén kockára vágott krumplival készre főzöm.

Csipetkét készítek hozzá, amit csak az utolsó pillanatba főzök bele a levesbe.

A jó leves fontos tartozéka a levesbetét, a csipetke nagyon kedvelt nálunk, a gulyáslevest el sem tudjuk képzelni nélküle.

Általában egy tojásból pici sóval gyúrok kemény tésztát, és csipedem az apró, picike gombócokat.

Természetesen frissen készült házikenyérrel tálalom.

2 komment

Címkék: leves zöldség marhahús sertéshús szabadtűzön

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr486209929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondaanyu 2008.06.08. 20:23:40

Szia! Jó idő is volt hozzá? Hétvégén nálunk is bográcsban főtt a pörkölt. Vidám hetet kívánok Neked.

receptjeim 2008.06.09. 22:20:09

Köszönöm, Neked is minden jót!