HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Joghurt marisom módra..

2008.06.21. 06:21 marisomm

Imádom a joghurt gyümölcsös változatát.. olvasmányaim során számtalan egészségre gyakorolt pozitív hatását ismertem és tapasztaltam meg, de arra is rájöttem, hogy sok mesterségesen előállított anyagot használnak hozzá. Blogolás közbe olvastam a készítésről, aztán beért a gondolat, számot vetettem, van friss házitej, rengeteg gyümölcs és általam elismert egyéb adalékanyag, majd neki álltam.. bár hamarabb szántam volna rá magamat..

Annyira egyszerű, 1 liter tejet felforralok, lehűtöm kb 40 - 50 fok körüli hőmérsékletre, teszek hozzá két evőkanál joghurtot az előzőből, pár óra alatt kész, kihűl és irány a hűtő. Legelső alkalommal üzleti natúrjoghurtot használtam és élőflórásat. Fontos a steril, tiszta munka.

Ahogy én fogyasztom.. idény gyümölcs+búzacsíra, semmi édesítés. Mihez használom? Minden salátához, kenyér sütéshez, reggelihez, vacsorához, főzelékhez, hiszen csupa jót tapasztaltam és olvastam róla.

4 komment

Címkék: gyümölcs

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr316209925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lija* 2008.07.05. 09:58:53

szia :) csak idetévedtem,és nagyon tetszik a blogod! ;) Szerintem tök jó :)

receptjeim 2008.07.05. 23:07:05

Szia Lija! Köszönöm, gyere máskor is.

Ildi 2008.09.20. 08:16:55

Szia! Kipróbáltam a receptedet, de sajnos nekem nem sikerült. Tudnál segíteni egy kicsit részletesebb leírással? Előre is köszönöm. Ildi

receptjeim 2008.09.21. 21:27:27

Szia Ildi! Ha melegebb a tej, mint 40-50 fok akkor elhal az élőflóra, és nem alszik meg a felforralt tej, ez lehetett a baj, én is jártam így.
süti beállítások módosítása