HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Palócgulyás marisom módra..

2008.08.17. 22:16 marisomm

Palócgulyás marisom módra..

Barátainkat hívtuk vacsorára.. mindig valami olyat készítünk, ami még nem volt, törtem a fejem mivel is lepjem meg Őket.. aztán kitaláltam leves, leves olyan, ami egymagába is állja meg a helyét, legyen egyszerű, de arasson nagy sikert, na így jutottam el a palócgulyáshoz.

Vettem két első csülköt, 1 kg marhalábszárat és 1 kg levesnek való csontos birkahúst, a húsokat tisztítás után apró kockára vágtam.

20 dk vastag füstölt szalonnát kiolvasztottam zsírjára, majd egy fej hagymát dinszteltem a szalonna zsírján és szokásos módon pörköltet készítettem bő lével, sóztam és egy babérlevél kíséretében kb 3 órát lassú tűzön, rotyogtattam, amikor már majdnem puha volt a hús, adtam hozzá fél kg zöldbabot és másfél kg kockára vágott krumplit, belekerült még a fazékba egy-két erős csöves paprika, gondolván azokra akik az erőset szeretik had nyomkodják szét a tányérba.

Az elkészült levest tálalás előtt gazdagon felöntöttem tejföllel, összeforraltam és tálaltam, természetesen a dicséreteket bezsebeltem, mert nagyon finom leves, most készült először a konyhámba, de nem utoljára..

2 komment

Címkék: leves zöldség csülök

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr36209919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klikk 2008.08.18. 05:59:02

Ilyet én is szoktam, kedvenc. :-)

gondaanyu 2008.08.18. 08:44:41

Naná, hogy finom ! És egyszerű elkészíteni !