HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Krémesnek nevezett sütemény marisom módra..

2008.12.07. 21:55 marisomm

Születésnap, névnap olyan össznépi családi összejövetel. Mit süssek törtem a fejem a héten, lapozgattam az ezeréves gyűjteményemet, mindig úgy sütök, hogy mi az ami megragad és természetesen mi az ami ízleni is fog a családnak. Addig lapozgattam, míg eljutottam az egyik recepthez, aminek a címe a krémes volt, végig olvastam és döntöttem, megsütöm. Ezt a süteményt úgy kell elképzelni, hogy semmi látványosság, semmi csoda, semmi krém hegyek csak két papírvékony lap és közte a krém, ami viszont eszméletlen finommá tesz ezt a süteményt. Felszeleteltem, elkészítettem és csak úgy szolidan az asztal sarkára tettem, gondolván nem magas, nem díszes nem nyeri meg senki tetszését. A szürke kis süteményt megkóstolták és csak azt hallottam ez valami isteni finom, ezt kóstoljátok meg, szeleteltem a másik felét az is gyorsan elfogyott.

Íme a recept:

20 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg zsír, 2 dkg szalakáli amit egy pici langyos tejbe feloldunk, és úgy keverjük a többi hozzávalóhoz. Jól összedolgozzuk, két felé osztjuk és tepsi hátulján a két lapot, megsütjük.

Krém: fél liter tej, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, ezeket összefőzzük jó sürüre, majd levesszük a tűzről és hozzáadunk 5 dkg vajat, elkeverjük és hozzáadjuk a két tojás felvert habját, majd hidegen az egyik lapra simítjuk a krémet, ráhelyezzük a másik lapot, kb egy nap alatt megpuhul, megszórjuk porcukorral és szeletelés után már fogyasztható.

4 komment

Címkék: krém sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr426209907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beckzsu 2008.12.08. 17:11:24

Nálunk annak idején egyszerűen csak szalalkális krémes volt a neve, ez az egyik nagy kedvencem :)

Gyöngyi 2008.12.09. 15:57:10

Az egyik kedvencem, imádom:) Nálunk Repülő krémes néven fut....

Böbsi 2012.12.21. 10:30:53

Maris! A lapok a nagy gáztepsi? Szélétől a széléig?

marisom 2012.12.21. 21:21:26

Böbsi 33x33 tepsit használok hozzá, igen szélétől a széléig, vékony lapok lesznek.
süti beállítások módosítása