HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Krumplis pogácsa marisom módra..

2012.03.27. 16:30 marisomm

Krumplit minden formában szeretjük, az unokám még nyersen is eszi, ha teheti. A tésztákat, amibe krumpli kerül, azt különösen szeretjük, így vagyunk ezzel a pogácsával is. Ha marad főtt krumpli, akkor soha nem dobódik el, vagy kenyérként, vagy pogácsaként végzi a végső életét. Egy tartalmas leves mellé második fogásnak jó megoldás. Töpörtyű az nem mindig kerül bele, az el is hagyható, többnyire én is a nélkül sütöm.

80 dkg héjában főtt krumpli, 20 dkg darált töpörtyű, 50 dkg finomliszt, 2 evőkanál finom házizsír, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1,5 teáskanál só, 1 dl tej.

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A krumplit átnyomjuk, ha kihűlt hozzáadjuk a többi hozzávalót, összedolgozzuk, kelesztjük, majd ha megkelt 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, minél nagyobb a pogácsaszaggató annál jobb, zsírozott tepsire tesszük, tetejét megkenjük olvasztott zsírral, kelesztjük és 200 fokon készre sütjük. Ilyen egyszerű elkészíteni és természetesen nagyon finom, laktató és gyorsan fogyó étel.

5 komment

Címkék: pogácsa kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr406209861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyöngyös 2012.03.30. 22:30:49

Marisom, ez nagyon guszta! Egy alkalommal majd "lemásolom"! Pusszancs Neked!:)

marisom 2012.03.31. 20:48:02

Gyöngyös gyors és szerintünk nagyon finom, másold csak nyugodtan. Puszillak!

Böbsi 2012.10.11. 08:04:01

Marisom! Kipróbálnám a te recepted is, de töpörtyűt nem tennék bele. Mit gondolsz a krumpli mennyiségét növeljem vagy a lisz? Köszi

marisom 2012.10.12. 21:02:17

Böbsi én fél evőkanál zsírt tennék még hozzá.