Kakaós kalács marisom módra..
Szeretem a kelt tésztát, jöhet bármilyen formába,
szívesen készítek reggelihez kalácsot, gyorsan elkészül és nagyon finom.
Egy pillanatnyi megingás.. akár milyen fáradt vagyok, de már készül is a reggelihez a kalács..
így voltam tegnap este is, és mi sikerül legjobban, amire nem készülünk mindennel felvértezve, amit csak úgy ripsz-ropsz hirtelen összekeverünk.
3 dl tejet meglangyosítottam, tettem bele pici cukrot és 2,5 dkg élesztőt, összekevertem és hagytam felfutni.
Közbe egy mély tálba tettem, 5 dkg vajat, három tojássárgáját, 2 evőkanál citromhéjjal és kettő evőkanál vaníliával összekevert porcukrot,
ezt habosra kevertem, majd mikor kész lett az élesztő, hozzáöntöttem a vajas, tojásos masszához.
Összekevertem alaposan, hozzáadtam fél kg sima lisztet, pici sót,
jól kidolgoztam,
majd kettészedtem,
az egyik feléhez kakaót adtam kb 1 evőkanálnyit,
összedolgoztam, és külön tálba kelesztettem.
Amikor megkelt külön kinyújtottam egyforma méretűre,
majd egymásra helyeztem a két tésztát,
feltekertem,
tejes tojássárgájával lekentem és gőzös sütőben 200 fokon készre sütöttem..
Nagyon könnyű, finom, olyan igazi foszlós kalács.
Jó munkát, majd jó étvágyat!
Nekem volt hozzá %smile%