Nagyon régen készítettem ezt a finom süteményt, valahogy feledésbe merült, törtem a fejem, hogy milyen legyen a lányom születésnapi meglepetés sütije, mivel szereti a karamellt, így ez mellett döntöttem, nagy volt az öröm.
Így készült:
Tészta:
8 tojás, 8 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 3 evőkanál darált dió, 1 csomag sütőpor, ezekből a hozzávalókból a megszokott módon piskótát készítettem. Ezt az adagot a tűzhely tepsijében sütöttem.
Krém:
3 tojássárgája, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kristálycukor, negyed rúd vanília, 6 dl tej. Kb. 5 dl tejet forrni tettem a vaníliával, tojást a cukorral kikevertem habosra, hozzáadtam a lisztet és a maradék tejet, összekevertem és a vaníliás tejhez adtam, majd jó sűrűre főztem, amikor kihűlt hozzáadtam 40dkg vajat, amit előtte habosra kevertem 20 dkg porcukorral, és végül az egészet finom rummal ízesítettem.
A kihűlt piskótát három felé vágtam, 25 dkg kristálycukrot megolvasztottam, és az így kapott karamellt , vékonyan rácsurgattam az elkészített kettő darab piskótára, a harmadikból lesz a teteje.
Összeállítás:
Karamellás piskóta, krém, karamellás piskóta, krém, piskóta, krém, karamell.
A tetejére a karamellt három evőkanál cukorból készítettem.
Előző nap kell elkészíteni, így tud a karamell megpuhulni.
Nagyon finom, kiadós sütemény.