Krumplit minden formában szeretjük, az unokám még nyersen is eszi, ha teheti. A tésztákat, amibe krumpli kerül, azt különösen szeretjük, így vagyunk ezzel a pogácsával is. Ha marad főtt krumpli, akkor soha nem dobódik el, vagy kenyérként, vagy pogácsaként végzi a végső életét. Egy tartalmas leves mellé második fogásnak jó megoldás. Töpörtyű az nem mindig kerül bele, az el is hagyható, többnyire én is a nélkül sütöm.
80 dkg héjában főtt krumpli, 20 dkg darált töpörtyű, 50 dkg finomliszt, 2 evőkanál finom házizsír, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1,5 teáskanál só, 1 dl tej.
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A krumplit átnyomjuk, ha kihűlt hozzáadjuk a többi hozzávalót, összedolgozzuk, kelesztjük, majd ha megkelt 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, minél nagyobb a pogácsaszaggató annál jobb, zsírozott tepsire tesszük, tetejét megkenjük olvasztott zsírral, kelesztjük és 200 fokon készre sütjük. Ilyen egyszerű elkészíteni és természetesen nagyon finom, laktató és gyorsan fogyó étel.