Krémes, habos finomság, természetes, hogy a család nagyon kedveli.
Így készült:
Tészta:
8 tojás fehérjét felvertem kemény habnak, majd hozzáadtam 8 evőkanál kristálycukrot, ezzel is jól kihabosítottam, fél csomag sütőport elkevertem 7 kanál lisztben és kis adagokban a kemény habhoz szitáltam, sütőpapírral bélelt 33x33-as tepsibe simítottam. Ez nem egy folyós tészta lesz, ezt szép egyenletesen kel szét simítani. 180 fokos sütőben sütöttem, gyorsan kész van.
Krém:
7,5 dl tejet, 8 tojás sárgáját és két csomag vaníliáspudingot összedolgoztam, megfőztem, majd hűlni hagytam. 30dkg porcukrot 30dkg vajjal habosra kevertem és a közben kihűlt pudingot a vajhoz adagoltam, jól összedolgoztam és az így kapott krémet a már kihűlt piskótára simítottam.
5 dl tejszínt felvertem keményhabnak és a krém tetejére kentem, olvasztott étcsokoládét csurgattam rá. A tejszínhez én nem szoktam cukrot tenni, mert a krémben levő cukor a tejszínt megédesíti.