HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Ez is még kenyérsütés..

2009.12.13. 18:01 marisomm

Nagyon elfoglalt voltam az elmúlt időben, család, munka. Erika kérte, hogy mutassam meg, hogy miben sütöm a kenyeret, most azt tenném közzé, na meg nem írtam, hogy mennyi idő alatt készül el a kenyérkém a sütőben, azt is ide írom,

Semmi varázslat, semmi drága kütyű, sima kis mezei tepsibe sütöm, aminek a mérete a következő 26x13,5 cm, piacon vettem, sima zománcos tepsi, amibe teszek sütőpapírt és ennyi. Kidolgozás után kb. két órát, pihen a tészta, majd ebbe a tepsibe beleformázom, kelesztem, és amikor kb. kétszeresére kelt akkor irány a sütő, és kb. 30-40 perc alatt készre is sül. Ami extra az egy literes jénai, amibe vizet teszek, elfér egymás mellett a két edény és így készül a finom kenyérke. A jénaiba tett víztől, gőz lesz a sütőbe és ez is segít abba, hogy ilyen magas lesz a kenyér.

A képen látható kenyér receptje a családi kenyérsütés marisom módra.. link alatt található.

3 komment

Címkék: kenyér kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr756209874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisszta 2009.12.31. 17:16:51

...és itt is BÚÉK! :-)

póker játék 2012.01.13. 16:05:17

kipróbáltam,nagyon szép magas lett tényleg. de ha nem csak fehér lisztet rakok bele, hanem a fele rozs, akkor tömörebb, alacsonyabb, viszont egészségesebb lesz:)

marisom 2012.01.22. 16:05:19

póker játék igazad van, sok mindenre oda kell figyelni, fontos az egészség.
süti beállítások módosítása