Szeretem a reform dolgokat, gyógynövényesben jártam és felfedeztem, hogy kapható lenmagliszt, gondoltam itt az alkalom, hogy kipróbáljam, milyen lesz tőle a kenyerem.
Így készült:
30 dkg kenyérliszthez adtam, 10 dkg fehér tönkölylisztet, 10 dkg finomlisztet, 2 evőkanál lenmaglisztet, 2 evőkanál kovászt, 1 teáskanál sót, csipet élesztőt, diónyi zsírt, 2,8 dl vizet. Hozzávalókat összedolgoztam, kelesztő tálba tettem. 30 perc pihenés után újból átdolgoztam a tésztát és hagytam jól megkelni. Amikor a tészta duplájára dagadt, akkor átdolgoztam, formáztam és jénaiba tettem, következett az újabb kelesztés, majd 260 fokos sütőben készre sütöttem. Felnyomta a jénai tetejét, szépen megemelkedett még a sütőben.
.Nagyon könnyű, ropogós kenyeret kaptam, ilyennek képzeltem el, amikor terveztem, hogy megsütöm