HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Sós rudacskák marisom módra..

2009.11.08. 20:50 marisomm

Kedvenc receptjeim, közé tartozik ez a sós rúd, ízletes, elálló és gyorsan kész van. Sütöttem már sajtos, mákos, szezámmagos, és természetesen köménymagos változatban.. mindegyik ízzel bejött. Az hogy elálló ez azért kétes, inkább elálló lenne, ha maradna..

Most pedig nézzük, hogyan is készül ez a sós sütemény.

Íme: 50 dkg lisztet elmorzsolok, 25 dkg vajjal, majd teszek hozzá 2 tojássárgáját, sót ízlés szerint, 1 csomag sütőport és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. Ha sajtos készül, akkor 15 - 20 dkg sajtot teszek a tésztába. A jól kidolgozott tésztát 1 cm vastagra nyújtom, megkenem tojássárgájával, megszórom sajttal, vagy amivel ízesíteni szeretném. 200 fokosra melegített sütőben készre sütöm.

Finom ropogósra sült rudak elkészülte után, csak arra kell figyelnem, ha vendégeket várok, hogy maradjon is, mire megérkeznek..


Szólj hozzá!

Címkék: sós-sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr556209875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása