Pizzázunk marisom módra..
Pizza a könnyű, hajszálvékony tésztát jelenti, amit gazdagon megszórok sajt, zöldség, gyümölcs, finom sonka, kolbász vagy tenger gyümölcsei keverékével. Magam részéről a sajtos, zöldséges, gyümölcsös, hús nélküli keveréket szeretem, na de nem csak én vagyok és így előkerül minden féle, más finomság is.
Tésztához: 30 dkg liszt, 1,5 dl tej, egy evőkanál olívaolaj, egy egész tojás, pici só, 2 dkg élesztő, egy teás kanál oregánó, ebből kelt tésztát készítek, és ha megkelt a villanytűzhely tepsijét, olajozom, majd kibélelem a tésztával.
A tésztát megkenem saját készítésű ketchuppal , megrakom mindenféle finomsággal, fűszerezem bazsalikommal majd 200 fokos sütőbe teszem, mikor már majdnem kész, akkor gazdagon megszórom többfajta sajttal, és ráolvasztom.
Minden alkalommal nagy sikere van.