Egy régi szakácskönyvbe találtam..
Darázsfészek
2 deka élesztőből, kevés cukorral, 1 dl tejjel kovászt készítünk. Ha megkelt összegyúrunk 50 deka lisztet, 2 tojássárgáját, pici sót és a kovászt, és kb 2,5 dl tejet adunk hozzá, jól kidolgozzuk, félóráig pihentetjük.
15 deka vajat, 15 deka porcukorral összekeverünk habosra.
Kinyújtjuk 2 cm vastagságúra és rákenjük a vajat, felsodorjuk az egész tésztát.
3 – 4 cm darabokra vágjuk a tekercset, vajazott tepsire helyezzük és kelni hagyjuk. Ha megkelt sütjük és közbe vaníliás tejjel, locsoljuk.
Tetejét tálaláskor vaníliás porcukorral hintjük meg.
Tehetünk a vajas krémbe diót, úgy is nagyon finom, én ezt most így készítettem.
Jó munkát, jó étvágyat!