Piskóta marisom módra..
Ez a tészta szinte minden édes élvezetnek az alapja, hozzávalók alapján nagyon egyszerű az elkészítése, mégis már sok embert sikerült megtréfálnia.
Emlékszem, amikor először kevertem a piskótát, olyan nagyon hosszú idő volt, mire azt mondta drága nagyikám, ez így már jó.. csodálatos tudással rendelkeztek, a régi háziasszonyok, megadták a módját és tényleg fehéredésig keverték, akármilyen magas is a tészta soha nem lesz olyan, mint ahogy Ők el tudták készíteni, annak még az íze is más volt.. én sem tudok olyat.. most nagy munkába kezdtem, kedves feladatom van.. két nap rá fog menni, hogy kész legyek..
Ma a piskóták elkészítése volt a célom, holnap jön a krém és a díszítés..
A piskóta ma
18 tojásból, 18 evőkanál kristálycukorból, 18 evőkanál réteslisztből készült, három kerek lap elkészítése volt a célom.
Először a fehérjét vertem fel habnak, majd hozzáadtam a kristálycukrot, egyenként a tojássárgáját, végül a lisztet.
A lisztet már fakanállal kevertem a masszához, laza könnyed mozdulatokkal.
180 fokos sütőbe tettem és készre sütöttem, kis pihentetés után vettem ki a karikából.
Folytatás holnap..