HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Főispánné remeke marisom módra..

2008.05.02. 21:32 marisomm

Nosztalgia sütemény, régi kedves emlékek idéződnek fel, amikor ezt a süteményt készítem. Nálunk most újból sláger, az unokák nagyon szeretik, ha már pukkadásig ették magukat, még akkor is falják és persze mi is, valahogy úgy eteti magát. Meggy, tojáshab nyam.. a tészta meg hát a szükséges kellék..

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, és a leve, 50 dkg liszt, 1 vaníliás cukor.

Töltelék: meggy vagy bármilyen pikáns lekvár, nekünk meggyel ízlik a legjobban.

Tetejére: 3 tojásfehérje felverve habnak, 15 dkg porcukor.

Elkészítem a tésztát, mivel nekem egy kicsit keménynek tűnik, ahogy összedolgozom, mindig teszek hozzá még egy nagy evőkanál tejfölt is, lehet, hogy nagyobb citrom kellene, így viszont nagyon jó tésztát kapok. Ahogy elkészítettem a tésztát, kb. az egy negyedét, félreteszem, a többit kinyújtom, és zsírozott tepsibe terítem, majd megkenem vastagon lekvárral, rásimítom a cukros tojáshabot, a félretett tésztával berácsozom, majd 200 fokra melegített sütőbe készre sütöm.

Aztán alig várjuk, hogy szeletelhető legyen..

3 komment

Címkék: sütemény lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr346209942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondaanyu 2008.05.05. 12:52:30

Neked is van Váncza süteményeskönyved? Én abból sütöttem. A rácsokat nem szeretem csinálni, sose sikerül szépre.

receptjeim 2008.05.05. 21:52:14

Nem,a barátnőm lányától van már régóta, csak most újból előkerült, tudod az unokák, van fogyasztás.. %smile%

Kati 2008.05.12. 20:49:04

Én almásan ismertem.
süti beállítások módosítása