Nosztalgia sütemény, régi kedves emlékek idéződnek fel, amikor ezt a süteményt készítem. Nálunk most újból sláger, az unokák nagyon szeretik, ha már pukkadásig ették magukat, még akkor is falják és persze mi is, valahogy úgy eteti magát. Meggy, tojáshab nyam.. a tészta meg hát a szükséges kellék..
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, és a leve, 50 dkg liszt, 1 vaníliás cukor.
Töltelék: meggy vagy bármilyen pikáns lekvár, nekünk meggyel ízlik a legjobban.
Tetejére: 3 tojásfehérje felverve habnak, 15 dkg porcukor.
Elkészítem a tésztát, mivel nekem egy kicsit keménynek tűnik, ahogy összedolgozom, mindig teszek hozzá még egy nagy evőkanál tejfölt is, lehet, hogy nagyobb citrom kellene, így viszont nagyon jó tésztát kapok. Ahogy elkészítettem a tésztát, kb. az egy negyedét, félreteszem, a többit kinyújtom, és zsírozott tepsibe terítem, majd megkenem vastagon lekvárral, rásimítom a cukros tojáshabot, a félretett tésztával berácsozom, majd 200 fokra melegített sütőbe készre sütöm.
Aztán alig várjuk, hogy szeletelhető legyen..