Gyümölcs minden mennyiségbe, nyersen, sütve, főzve, fagyasztva, lekvárnak, szörpnek és sorolhatnám, sorrendet nem lehet állítani, hogy melyik a kedvenc, max.csak habzsolni, és ha terem a kertbe, akkor meg még fára is mászni érte.
Megjelent a korai meggy a piacon, nem tudtam ellenállni és vettem egy kg-ot, aztán meggyes lepény lett belőle.
Ahogy készült:
20 dkg vajat 10 dkg cukorral habosra kevertem, egyenként hozzákevertem 4 tojássárgáját, a fehérjét felvertem habnak 5 dkg cukorral, amikor kemény és fényes lett óvatosan a tojássárgás vajhoz kevertem.
20 dkg lisztet hozzászitáltam, lazán összekevertem, vajazott, lisztezett tepsibe simítottam.
80 dkg kimagozott meggyet 10 dkg cukorral összekevertem, gyengén kinyomtam és a masszára szórtam, megszórtam mandulaszelettel és mérsékelt tűznél megsütöttem. / 180 fok /
Nagyon finom, gyors, könnyen elkészíthető és persze pillanatok alatt elfogyasztható finom sütemény.