HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Rétes marisom módra..

2008.06.08. 21:53 marisomm

Cseresznyeszezon nálam egyet jelent a rétessel.. tésztát készíteni nem nagy dolog, annál nehezebb a neki készülődés, igaz ilyenkor azért akit érek azt befogom segíteni, mert nem csak én imádom a rétest és hát ugye a munkamegosztás az jó találmány.

Egyébként az időigénye kb. 3-rom óra. Nem szeretem az üzleti lapokat, én nem használok ilyeneket, nem tagadom megpróbáltam, nem a minőségével van bajom, hanem azzal, ahogy és amivel készül, nem mérgezem magunkat azért így is kapunk épp elég vegyi anyagot, amit nem lehet kivédeni.

Rétestészta készítése

50 dkg lisztet, egy diónyi zsírral elmorzsoljuk és 4 - 4,5 dl langyos, sós vízzel puha tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, amíg sima ruganyos lesz. Két cipóba osszuk tetejét langyos zsírral, lekenjük és letakarjuk, 15 - 20 percet pihentetjük.
Egy nagy asztalt terítsünk le abrosszal, hintsük meg liszttel, tegyük rá a tésztát, nyújtófával az asztal alakjára kezdjük nyújtani, majd a kézfej segítségével nyújtsuk tovább, mindaddig, míg a tészta nyújtható. A tészta így hártyavékonyságú lesz, a széleit, leszedjük.
A tésztát meglocsoljuk olvasztott zsírral vékonyan, de egyenletesen. A tészta egyharmad részét megszórjuk gyéren finom morzsával, rászórunk fél kg magozott cseresznyét, cukrot tetszés szerint, őrölt fahéjat és az abrosz széleit felemelve feltekerjük rudakra, vágjuk, és zsírozott tepsire helyezzük, megkenjük zsírral a tésztát, és készre sütjük. Sütőlemezen még melegen megszórjuk porcukorral, és szeleteljük.

6 komment

Címkék: gyümölcs sütemény rétes

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr816209928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondaanyu 2008.06.09. 06:56:46

Muszáj megpróbálnom. Ha az Eszternek sikerült, valami csak lesz belőle. Réteslisztből ugye?

receptjeim 2008.06.09. 22:19:21

Gondaanyu igen rétesliszt. Naná hogy Neked is sikerülni fog.

2008.06.11. 09:15:33

Legyen már valami ami nem "marisom" módra készült! Olyan unalmas hogy minden marisom módra van!!!

Korall 2008.08.24. 19:49:01

Nagyim is mindig saját kezűleg készítette a réteslapot... mi is próbáltuk, de mindig kilyukad és összeugrik:)

receptjeim 2008.08.25. 22:14:22

Korall én is a nagyimtól tanultam és nekem is volt, hasonló, tudod a gyakorlat teszi a mestert. %smile%

Erika 2008.11.05. 11:07:10

Értékes és hasznos tanácsokat olvastam a honlapon és érdekelne még több recept. A rétestészta készítésével kapcsolatban annyi lenne a kérdésem, hogy ecet és tojás nem kell a tészta készítéshez, valamint előmelegített sütőben gyors tűzön kell-e sütni a jó rétest? Mindenképpen kipróbálom, remélem sikerülni fog. Sok hasznos tapazstalattal lettem gazdagabb. Köszönöm.
süti beállítások módosítása