Halászlé minél többfajta halból készül annál finomabb.. vallom ezt én.. de hát kinek a pap kinek a papné.. nekem sok halból készült finom halászlé a kedvencem. Van aki így, van aki úgy szereti, mindenki a magáéra esküszik, hát én is így vagyok vele..
Alapléhez mindenféle halat főzök össze, hagymát teszek hozzá, pirospaprikát, szemes borsot, picike babérlevelet, zúzott fokhagymát, pár kocka krumplit, petrezselymet, kakukkfüvet és fehérbort.. igen jól írtam fehérbort.. ettől olyan különleges lesz, na és a hal se legyen mindig csak vízbe.. ezt lassú tűzön főzöm, közbe lehabozom majd, leszűröm. A halat és a krumplit átpasszírozom, majd visszateszem, és lassú tűzön forralom, belefőzöm a halszeletet, ha van tej és ikra azt is és finom friss saját készítésű kenyérrel tálalom