HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Ázsiai csirkés lasagne marisom módra..

2009.05.24. 22:51 marisomm

Azért ez így nem igaz, az alap recept az nem az én receptem, szokásommal ellentétbe, ezt a receptet, most egy magazinba olvastam. Rólam tudni kell, hogy én nem veszem a receptes újságokat, de most változtattam az eddigi szokásaimon. Kaptam egy kommentet, amibe kérték, hogy az általam beírt receptet szeretnék felhasználni egy magazinba.. én jeleztem részemről semmi akadálya, hiszen a blog nyilvános, ha nem akarnám, akkor nem tenném közzé.. Kezdett érdekelni, hogy milyen magazinról is lehet szó, hiszen én még soha egyet sem vettem.. Aztán megláttam, megvettem, elkezdtem olvasni és ezt a receptet ott találtam.. már meg van a júniusi száma is, de ezt a számot már más ihletésből vettem meg, ebben a számban egy nagyon kedvenc receptem szerepel a Blogról blogra rovatba.. kiválasztott lettem.. %smile% , hiszen most már nem csak a blog látogatói olvashatják az egyik kedvenc receptemet, hanem a magazin révén másokhoz is eljuthat.

A mai ebédünk receptjét a Príma Konyha magazin májusi számába találtam és beleszerettem, aztán egy kicsit lekonyult a szám, mert ugyan nem vagyunk kis város, de nem sikerült vásárolni cannelloni tésztát, a tölteléknek való, nagyon mozgatta a fantáziámat és döntöttem, lasagne lesz.. tészta házilag készült..

Íme a recept: kertből szedtem friss zöldhagymát, 10 szálat, tisztítás után finomra aprítottam, adtam hozzá 10 gerezd fokhagymát, frissen reszeltem egy teáskanál gyömbért, mindezt 5 evőkanál olajon megfuttattam. 1 kg csirkemellet ledaráltam a hagymához adtam kb 10 perc alatt megpirítottam, 3 evőkanál szójaszósz és 2 evőkanál méz került a lábasba. Mivel nekem van currym én abból tettem bele két szálat aprítás után, a csili viszont kimaradt az unokák miatt.

1 nagy kaliforniai paprikát apróra vágtam, a húshoz adtam, 2 felvert tojást ráöntöttem és pár perc sütés után, már el is készült a töltelékem.

Házi sűritett paradicsomot /ami 7 dl volt/, 2 dl saját készítésű ketchuppal 2 evőkanál mézzel és szójaszósszal, apróra kockázott friss ananásszal, egy csokor fölaprított citromfűvel összekevertem, és nagyon finom ízű mártást kaptam.

Elkészített hozzávalókat rétegeztem egy tepsibe, mártás, tészta, töltelék, mártás és így tovább, tésztával beborítottam, mártással leöntöttem és 200 fokon készre sütöttem.

A mártásból, tettem félre kb, 1 dl-t, amibe tettem csilit és az így kapott csípős mártással az elkészült tésztát, meglocsoltuk.. nagyon finom volt.

Az eredeti recept a magazinba megtalálható, én egy kicsit változtattam rajta, nem a hozzávalókon, hanem a mennyiségen.. ajánlani tudom, nagyon finom.

1 komment

Címkék: tészta mártás főétel csirkehús

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr876209884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maca 2009.05.29. 08:55:42

Még több recept! Ehez csak gratulálni lehet. Nézd meg mi van az [URL] alatt!
süti beállítások módosítása