Fekete erdő torta
Tészta készítése:
7 tojás fehérjét ,6 evőkanál hideg vízzel és 13 evőkanál kristálycukorral felverjük habnak.A tojássárgákat folytonos keverés közben egyenként belecsurgatjuk. 9 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kakaót, mokkáskanálnyi szódabikarbónát összekeverünk és a felvert habhoz adagoljuk .180 fokra előmelegített sütőben sütjük.A kész tésztát ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük megydzsemmel.
Krém készítése:
6 dl tejszínt felverni habnak ,majd 15 dkg porcukrot hozzáadagolunk és habverővel ezt így jól összedolgozzuk. 1,5 evőkanál zseletinport, 1 dl tejjel kikeverni, forrásig hevíteni,langyosra hűteni és belecsurgatni a habba és habverővel összekeverni.
A meggydzsemmel megkent tésztára kenni nagy részét a kész habnak és rátenni a piskóta másik felét.A tetejére a maradék tejszínt tesszük és díszítésként csokit reszelünk rá.
OKÉ tejszínt használok, jól lehűtöm és utánna verem fel..
Nagyon finom süti és könnyű elkészíteni, a hab így nem esik össze, még két nap múlva is kemény marad és tartja magát.