HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Fekete erdő torta marisom módra..

2007.02.22. 21:00 marisomm

Fekete erdő torta

Tészta készítése:

7 tojás fehérjét ,6 evőkanál hideg vízzel és 13 evőkanál kristálycukorral felverjük habnak.A tojássárgákat folytonos keverés közben egyenként belecsurgatjuk. 9 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kakaót, mokkáskanálnyi szódabikarbónát összekeverünk és a felvert habhoz adagoljuk .180 fokra előmelegített sütőben sütjük.A kész tésztát ha kihűlt kettévágjuk és megkenjük megydzsemmel.

Krém készítése:

6 dl tejszínt felverni habnak ,majd 15 dkg porcukrot hozzáadagolunk és habverővel ezt így jól összedolgozzuk. 1,5 evőkanál zseletinport, 1 dl tejjel kikeverni, forrásig hevíteni,langyosra hűteni és belecsurgatni a habba és habverővel összekeverni.

A meggydzsemmel megkent tésztára kenni nagy részét a kész habnak és rátenni a piskóta másik felét.A tetejére a maradék tejszínt tesszük és díszítésként csokit reszelünk rá.


OKÉ tejszínt használok, jól lehűtöm és utánna verem fel..
Nagyon finom süti és könnyű elkészíteni, a hab így nem esik össze, még két nap múlva is kemény marad és tartja magát.

1 komment

Címkék: torta krém piskóta lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr346210069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóth mónika 2012.12.01. 00:36:45

szeretem!
süti beállítások módosítása