HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Grillázskrémtorta marisom módra..

2007.03.07. 20:41 marisomm

Grillázskrémtorta

Hozzávalók:vízes,diós piskóta / 4 egész tojás,25 dk cukor, 10 kanál víz, 20 dk liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 5 dk dió/

A tojásságákat a cukorral, a dió és a víz hozzáadásával habosra keverjük, utánna a lisztet a szódabikarbónával apránként hozzászitáljuk, és a tojások habját könnyedén hozzákeverjük. Papirral bélelt tepsiben öntjük, és közepes tűznél kb.20 - 30 pecig sütjük.

Grillázskrém:

2 egész tojás, 4 tojássárgája, 25 dk cukor, 25 dk vaj, 10 dk dió, 1 csomag vaníliás cukor.

A tojást gőz fölött 15 dk cukorral, vaníliával sűrűre főzzük / az edény egy kicsit érjen az alsó lábasba a vízbe így gyorsabban sűrűsődik/, majd hűlni tesszük, a vajat habosra keverjük,majd a kihűlt krémet hozzáadjuk. 10 dk cukrot megpírítunk,hozzáadjuk a darált diót és sűtőpapírra kiborítjuk és ellapítjuk, és amikor megszilárdult, átdaráljuk, felét a krémhez adjuk. A tortát megtöltjük és bevonjuk. A maradék grillázzsal megszórjuk a torta tetejét és oldalát.

1 komment

Címkék: torta krém piskóta Dio

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr146210054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klikk 2007.03.07. 23:32:54

Tetszik! :-)
süti beállítások módosítása