HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Finom, fonott, foszlós kalács marisom módra..

2007.03.15. 21:32 marisomm

Finom, fonott, foszlós kalács
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3,5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 1 tojássárgája, só tetszés szerint, vaníliás cukor, 5 dkg ráma, 2,5 dkg élesztő, citromhéj, mazsola.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy pici cukorral felfuttatom, ha kész a következő sorrendbe keverem össze a hozzávalókat.
Liszt, cukor, só, reszelt citromhéj, vaníliás cukor, tojássárgája, langyos tej és a felfuttatott élesztő, jól kidolgozom, akkor jó a tészta, ha hólyagos, majd hozzádolgozom az olvasztott rámát és a mazsolát, majd betakarva kelesztem, langyos helyen, kb. másfélóra alatt kész.
Kettéveszem a tésztát, az egyik felébe beledolgozok 2 teáskanál kakaót, húsz percet pihentetem, kisodrom és összefonom, tojássárgáját egy kevés tejjel összekeverem, ezzel megkenem a fonatot, pihentetem félórát, még egyszer átkenem, 200 fokra melegített sütőben kb. félóra alatt kész.

2 komment

Címkék: péksütemény kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr566210044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobemama 2007.03.21. 18:02:04

Bocsi! De a hozzávalók közül, ki van hagyva az élesztő s mennyisége. Üdv.

marisom 2007.03.21. 22:06:32

bobemama ezt még gyakorolnom kell, az élesztő 2,5 dkg, de bevallom én nem szoktam mérni, csak szemre felezem az 5 dkg.-t.
süti beállítások módosítása