Rákóczi túrós lepény
20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor, 2 tojássárgája, pici só, késhegynyi sütőpor.
A vajat liszttel elmorzsolom, hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom, zsírozott tepsibe teszem a kész tésztát és 200 fokra melegített sütőben félig készre sütőm.
1 kg túrót szitán áttöröm, hozzáadok 20 dkg porcukrot, 3 tojássárgáját, a fehérjét habnak felverem, 2 vaníliás cukrot, 10 dkg habosra kevert vajat, 1 citrom reszelt héját, 2 evőkanál búzadarát, 5 dkg mazsolát, ezeket jól összedolgozom, majd a felvert habot lazán hozzákeverem.
A tölteléket a félig kész lapra simítom.
2 tojásból piskótát készítek, rácsos formába a túrókrémre nyomom, a réteges tésztát visszateszem a sütőbe és kb. 25 perc alatt készre sütőm.
Elkészült tésztát, ha kihűlt megszóróm porcukorral és a rácsok közé sárgabaracklekvárt nyomok, és ezzel díszítem.
Ízletes, finom sütemény.
Rákóczi túrós lepény marisom módra..
2007.04.01. 21:10 marisomm
Szólj hozzá!
Címkék: túró sütemény lekvár
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr26210037
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.