HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Mandulás, mazsolás kuglóf marisom módra..

2007.04.04. 21:35 marisomm

A változatosság kedvéért megint egy kuglóf..

Mandulás, mazsolás kuglóf


1,5 dl tej, 10 dkg cukor, 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 20 dkg vaj, 3 tojás, 1 citromhéja reszelve, 10 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 1 vaníliás cukor, só ízlés szerint.

A langyos tejből egy kanál cukorral, kevés liszttel és az élesztővel kovászt készítek, meleg helyen kétszeresére kelesztem.
A vajat a cukorral és a tojással habosra keverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat, mazsolát, apróra szeletelt mandulát / én már eleve szeletelt mandulát veszek/
és a sót.

A megkelt kovászt, a habosra kevert vajas, tojásos masszát és a lisztet összedolgozom sima tésztává addig, míg hólyagos nem lesz.

Vajazott kuglófformába teszem, és a duplájára kelesztem.

200 fokra melegített sütőbe, aranyszínűre sütöm. Ha kész a formából kiborítom, és megszórom porcukorral.

Eszméletlen illatok lengenek a lakásba, mikor ez a kuglóf készül, nagyon nagy önfegyelemre van szükség, minden alkalommal, hogy melegen ne faljuk fel.
Nagyon finom, és könnyen elkészíthető, ízletes sütemény, nálunk gyorsan fogyó kedvenc..

Szólj hozzá!

Címkék: péksütemény kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr676210033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása