A változatosság kedvéért megint egy kuglóf..
Mandulás, mazsolás kuglóf
1,5 dl tej, 10 dkg cukor, 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 20 dkg vaj, 3 tojás, 1 citromhéja reszelve, 10 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 1 vaníliás cukor, só ízlés szerint.
A langyos tejből egy kanál cukorral, kevés liszttel és az élesztővel kovászt készítek, meleg helyen kétszeresére kelesztem.
A vajat a cukorral és a tojással habosra keverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat, mazsolát, apróra szeletelt mandulát / én már eleve szeletelt mandulát veszek/
és a sót.
A megkelt kovászt, a habosra kevert vajas, tojásos masszát és a lisztet összedolgozom sima tésztává addig, míg hólyagos nem lesz.
Vajazott kuglófformába teszem, és a duplájára kelesztem.
200 fokra melegített sütőbe, aranyszínűre sütöm. Ha kész a formából kiborítom, és megszórom porcukorral.
Eszméletlen illatok lengenek a lakásba, mikor ez a kuglóf készül, nagyon nagy önfegyelemre van szükség, minden alkalommal, hogy melegen ne faljuk fel.
Nagyon finom, és könnyen elkészíthető, ízletes sütemény, nálunk gyorsan fogyó kedvenc..
Mandulás, mazsolás kuglóf marisom módra..
2007.04.04. 21:35 marisomm
Szólj hozzá!
Címkék: péksütemény kelt-tészta
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr676210033
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.