Szilvalekváros derelye
Finomra őrölt zsemlyemorzsát, egy kevés olajon aranysárgára pirítom. Egy nagyobb tál alját megszórom a pirított zsemlyemorzsával, és erre fogom szedni a tésztát, majd megint szórok zsemlyemorzsát, megint tészta, zsemlyemorzsa, és így ismételem, míg kész nem vagyok. Egy nagyfazékba vizet forralok, és kifőzöm az elkészített tésztát, óvatosan teszem bele és nagyon vigyázva, egyenként szedem ki, amikor feljön a víz tetejére, és úgy járok el vele, ahogy az előbb leírtam.
Fahéjas porcukorral fogyasztjuk.
Szilvalekváros derelye marisom módra..
2007.04.15. 22:28 marisomm
Szólj hozzá!
Címkék: lekvár Főtt-tészta
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr1006210026
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.