Ha ünnep, akkor minden ünnep.. az illatos karácsonyi fonott édes kalácshoz feltétlenül szükség van valami különleges, olyan ünnepi, karácsonyi dió, ananászos, narancsos, mandarinos, citromos lekvárra.
Ünnepi lekvár marisom módra dióval, naranccsal, mandarinnal, citrommal és ez elmaradhatatlan ananásszal.
Én a finom kalácsot vajjal és lekvárral egyenesen imádom..
ezért nem sajnálom az energiámat, ha nyalánkságról van szó.
Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 kg mandarin, 2 szem citrom egy ananász, 10 dkg darált dió, fél dl rum, a cukor mennyisége a megtisztított gyümölcs mennyiségével megegyező.
A megtisztított gyümölcsöt, apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, diót, tegyük egy lábasba, egy napot kevergessük, majd másnap kezdjük el a főzést.
Amikor sűrűsödni kezd, akkor adjuk hozzá a rumot, majd átforralás után üvegekbe töltjük.
Annyira finom, hogy nem lehet ellenállni, nyam és már el is fogyott.. én holnap kezdek hozzá.. nem kerülgetjük sokáig.. a polcról nagyon gyorsan eltűnik.
Képet, ha kész akkor teszek fel róla, addig is kellemes nézelődést, jó munkát , majd jó étvágyat!