HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Ünnepi menü marisom módra..

2007.12.25. 23:25 marisomm

Mákos gubához készült a finom tészta..

mert háziból persze, hogy finomabb, mint az üzleti kifliből..

50 dkg liszt, három dl tej, kettő dkg vaj, kettő evőkanál porcukor, kettő dkg élesztő, egy tojássárgája, pici só.

Élesztőt felfuttatni, majd összekeverni a többi hozzávalóval, jól kidolgozni, keleszteni kb. másfél órát, rudakat formálni és 200 fokon megsütni.

4 komment

Címkék: édesség mák kelt-tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr456209997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati 2008.05.08. 13:44:05

Szia Marisom! Volna egy keresem!A makos guba,tesztareceptjet,szeretnem megkerni Toled.Kerestem az oldalon a cimszo alatt.Sajnos nem talaltam,csak a fotot,es a cimet.Receptet nem.Elore is koszonom.Tovabbi kellemes sutogetest kivanok.Udvozlettel Kati

receptjeim 2008.05.08. 21:57:04

Szia Kati! Köszi, hogy szóltál, ez lemaradt.. 50 dkg liszt, három dl tej, kettő dkg vaj, kettő evőkanál porcukor, kettő dkg élesztő, egy tojássárgája, pici só. Élesztőt felfuttatni,majd összekeverni a többi hozzávalóval, jól kidolgozni, keleszteni kb másfél órát, rudakat formálni és 200 fokon megsütni.

Rózsa 2008.05.10. 10:20:33

Szia! Egy-két receptet már ellestem tőled és jól sikerültek.Kérésem ha tudnál ajánlani valamilyen szabadban készíthető 10 fős családomnak jó laktatós (csülkös-ez van itthon) kaját ami könnyen készíthető és nem kell túl mélyen nyúlni a pénztárcába köszi Rózsa Hétfőre!

receptjeim 2008.05.11. 08:20:53

Szia Rózsa! Szabadba, bográcsba lehet készíteni csülökpörköltet, nagyon finom, kockázod a húst és mint a pörköltet, hagyma, olaj, hús, víz de főzd bele a csontot is, mert attól olyan cupákos lesz. Nokedlit meg előre elkészítheted. Rácson, parázs felett is sütheted. Egy nagy fej hagymát, pár gerezd fokhagymát, turmixolj össze, adjál hozzá olajat, őrölt borsot és köményt, szurkáld meg a csülköt és ezzel a páccal, dörzsöld be, majd hagyjad had, álljon benne, pár órát, aztán tedd sütőbe akár ma este és majdnem puháig fóliázva, készítsd el. Holnap nagy parázs, fóliába csomagold be a csülköt forró parázs fölött még egy kicsit süssed fóliába, aztán csomagold ki és grillroston minden oldalról szépen süssed át, hogy szép pirított legyen. Csinálhatod, csak parázson fóliába csomagolva, de az nagyon sok idő, több mint két óra, és rengeteg parázs kell hozzá. Burgonyasalátával, vagy csak úgy fóliába csomagolt parázson sütött krumplival is nagyon finom. Sok sikert, bármelyiket készíted nagyon finom. Azért majd jelezz, hogy milyen lett, drukkolok! %smile%
süti beállítások módosítása