HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Marcipán torta marisom módra..

2008.02.29. 22:17 marisomm

Marcipán torta marisom módra..

5 tojás fehérjét felverem kemény habnak, lassan hozzáadok 5 evőkanál vizet, 25 dkg kristálycukrot és az 5 tojássárgáját. / eddig gépet használok /

30dkg liszthez hozzákeverek egy evőkanál kakaót és fél csomag sütőport, majd lazán a habhoz adagolom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 200 fokra előmelegített sütőbe készre sütöm, tepsi mérete 23x29-es, de ha kisebb akkor magasabb a tészta, ha nagyobb akkor alacsonyabb.

A krémhez fél liter tejbe elkeverek négy evőkanál lisztet, vaníliát és addig főzöm kevergetve, míg jó kemény nem lesz.

30 dkg vajat habosra keverek 25 dkg cukorral, majd a kihűlt lisztes krém alapot, lassan hozzáadagolom, közbe gépel keverem jó habosra, öntök hozzá tetszés szerint rumot, és 20 dkg diót is hozzákeverek, mikor minden hozzávaló együtt a krémbe akkor még pár percig géppel keverem, ettől nagyon habos levegős könnyű krém lesz.

A kihűlt tésztát, kb. másfél cm széles csíkokra, felszeletelem, egyenként megkrémezem, és szépen feltekerem tortaformára, mint a csigát.

A marcipánt porcukron kinyújtom, kb. 50-60 dkg, kell hozzá.

Ráhelyezem a tortára, a fölösleget levágom, majd formára igazítom.

Enyhéz vizes kézzel, simítom el, majd kedvemre díszítem.

Marcipán olyan, mint a gyurma, jól lehet formálni, jól becsomagolva nem szárad ki, a kék marcipán a mozdonyos tortából maradt, a rózsa is házi készítés azt igazából Krisszta tudja nagyon készíteni.

Jó munkát, majd jó étvágyat!

6 komment

Címkék: torta marcipán krém piskóta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr776209979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati 2008.03.01. 20:20:02

Csudaklassz!!! Köszi az ötletet.Most már bátrabban merek a marcipánhoz nyúlni én is. (Bocsi, a krémnél az egyik szerintem porcukor.)

marisom 2008.03.01. 22:03:48

köszi Kati, tegnap észre vettem, mégis rosszul javítottam%wink%

Stella 2009.09.24. 17:39:04

Szia nagyon tetszik a torta amiket csinálsz:) én egy 14éves lány vagyok lassan 15..és gyümölcs tortát már csináltam ..:) de mivel imádom a marcipánt.ki ne szeretné:)? akarok amjd csinálni egyet testvérem névnapjára...(tudom szülinapra illik,de..:D) és úgy csinálnám meg h. piskótából lenne az alapja..és utána vanillia puding,lekvár,megint piskóta és marcipán a tetejére(ha sikerülne.)és azt az oldal díszitést is akarom amit te csináltál a marcipán tortádhoz? nem tudom h. szted jó ötlet lenne ez?mégis csak tőled kérdem emrt anyira jól emgtudod csinálni ezeket:$ És bocsi h. igy letámadlak..még egy kérés: le tudnád nekem irni a marcipán tésztát TE hogy csinálod?:) meg hogy szted mit tudnék én még megcsinálni a torta tetejére h. ne legyen olyan üres. és könyű is és megtudnám csinálni..(mert ez a torta ilyen téglap szerű alakú lesz:) ) előreis köszi a válaszodat:)

marisom 2009.09.27. 21:07:00

Szia Stella! Én a marcipánt készen veszem, és porcukron nyújtom ki mint a tésztát, anyukád bíztos megtudja mutatni, nagyon egyszerű vele dolgozni. Egyébként gratulálok nagyon ügyes vagy, hogy már készítettél tortát, csak így tovább! A marcipán egyébként olyan mint a gyurma, bármit meg tudsz belőle formálni.

Stella 2009.09.28. 19:55:00

nagyon szépen köszönöm:)

WanderingStar 2010.01.19. 20:09:39

Szia! Megsütöttem a tortát a párom 20. szülinapjára, hatalmas sikert aratott! Köszönöm az ötletet! Itt egy fotó a kész "műről": http://rocksoulgirl.deviantart.com/art/Caba-20-149948681 :)
süti beállítások módosítása