Marcipán torta marisom módra..
5 tojás fehérjét felverem kemény habnak, lassan hozzáadok 5 evőkanál vizet, 25 dkg kristálycukrot és az 5 tojássárgáját. / eddig gépet használok /
30dkg liszthez hozzákeverek egy evőkanál kakaót és fél csomag sütőport, majd lazán a habhoz adagolom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 200 fokra előmelegített sütőbe készre sütöm, tepsi mérete 23x29-es, de ha kisebb akkor magasabb a tészta, ha nagyobb akkor alacsonyabb.
A krémhez fél liter tejbe elkeverek négy evőkanál lisztet, vaníliát és addig főzöm kevergetve, míg jó kemény nem lesz.
30 dkg vajat habosra keverek 25 dkg cukorral, majd a kihűlt lisztes krém alapot, lassan hozzáadagolom, közbe gépel keverem jó habosra, öntök hozzá tetszés szerint rumot, és 20 dkg diót is hozzákeverek, mikor minden hozzávaló együtt a krémbe akkor még pár percig géppel keverem, ettől nagyon habos levegős könnyű krém lesz.
A kihűlt tésztát, kb. másfél cm széles csíkokra, felszeletelem, egyenként megkrémezem, és szépen feltekerem tortaformára, mint a csigát.
A marcipánt porcukron kinyújtom, kb. 50-60 dkg, kell hozzá.
Ráhelyezem a tortára, a fölösleget levágom, majd formára igazítom.
Enyhéz vizes kézzel, simítom el, majd kedvemre díszítem.
Marcipán olyan, mint a gyurma, jól lehet formálni, jól becsomagolva nem szárad ki, a kék marcipán a mozdonyos tortából maradt, a rózsa is házi készítés azt igazából Krisszta tudja nagyon készíteni.
Jó munkát, majd jó étvágyat!