Egy könnyen elkészíthető lasagne recept marisom módra..
Szeretem az itthon készült dolgokat, így voltam szombati ebédünkkel is. Lasagne készült, csak úgy egyszerűen.. két és fél óra alatt lettem kész tésztagyúrással és sütéssel együtt.
1 kg darált húst olajon megpirítottam, sóztam, borsoztam, adtam hozzá oregánót, bazsalikomot, és fokhagymát, öntöttem rá finom házi paradicsomot, készre főztem.
Amikor megpuhult a hús, kicsit összeturmixoltam.
Közben elkészítettem a mártást, 10 dkg vajat felolvasztottam, egy evőkanál lisztet, tettem bele, megpirítottam és egy liter hideg tejjel felöntöttem, lassú tűzön főztem, tettem hozzá, szerecsendiót, sót, borsót és öt dkg reszelt sajtot, lassan krémes állagúra főztem.
Közbe tésztát gyúrtam, jó vékonyra kinyújtottam.
Egy nagy tepsit kivajaztam, mártás, tészta, hús, tészta, mártás, ezt ismételtem, míg el nem fogyott az anyag, a rétegek közé, egy kis őrölt fenyőmagot szórtam.
200 fokos sütőbe tettem, sülni és mielőtt kész lett, megszórtam sajttal és készre sütöttem.