A világ legegyszerűbb sóskamártása marisom módra..
Sóska a kora tavaszt jelenti számomra, ahogy enged a hideg, máris dugja fejét, és kacsingat.. gyere.. hiszen nagyon szeretsz.. bezzeg gyerekkoromba nem sűrűn akartam sóskát enni..
Mikor saját kertünk lett, első dolgom volt elszórni a magot, csak nőt nőt, nem szedtem le.. aztán fűnyíróval is adtam neki.. és egyszer csak megjött a kedvem..
Szárát, ereket eltávolítom, jól átmosom, majd vajon kevés sóval megpárolom, először levet enged, míg elfő a leve, addigra szét is fő a sóska, szinte zsírjára sütöm.
Én nem használok lisztet, nem szoktam berántani, kb. két dl tejfölt, öntök hozzá, és 2 db tojást jól felverek, azt is hozzákeverem, összeforralom, ha nagyon sűrű, akkor felengedem egy kis tejjel, ha szükséges sózom, cukrozom, és végül kicsit turmixolom.
Főtt krumpli, és tükörtojás a kísérője, mi így nagyon szeretjük.