Krémsajtos, sajtos pogácsa marisom módra..
Vannak receptek, amelyek elsőre megtetszenek, így jártam ezzel a recepttel is, meséltek róla, majd hozták a leírt változatot, én meg beterveztem, hogy ezt meg kell sütnöm, nagy fantáziát láttam benne, már akkor, amikor csak beszélgettünk róla.
Íme a recept:
2 kanál tejfölben elkeverünk egy késhegynyi pirospaprikát, egy kávéskanál sót, egy tojássárgáját, 5 dkg reszelt sajtot, egy dkg élesztőt, amit kb. fél dl tejben, felfuttattunk.
40 dkg lisztet, 25 dkg margarinnal, egy kávéskanál sóval elmorzsolunk, összekeverjük a fent leírtakkal. Jól összedolgozzuk, majd egy órát pihentetjük.
Két cipót készítünk. Vékonyra kinyújtjuk, kb. 2 mm vastagra. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojásfehérjével megkenjük, és világosra sütjük.
Krém: 20dk vajat, 20 dkg tejszínes krémsajttal, kiskanál sóval, habosra keverjük. 10 dkg reszelt sajtot adunk hozzá.
Két pogácsát vastagon megkenjük a krémmel, összeragasztjuk, hogy a tojásfehérjével megkent felület mindkét oldalon kívül legyen.
Kissé megnyomjuk, hogy a krém kijöjjön az oldalán, majd reszelt sajtban görgetjük.
Különleges, omlós tészta, az olvadó vaj és krémsajt keveréke.. igazi élvezet annak, aki fogyasztja.. %redface% ahogy kentem úgy fogyott, nem bírtam ellenállni, kicsit munkaigényes a ragaszgatás miatt, de megéri a fáradságot, tényleg nagyon finom, nem bántam meg, hogy elkészítettem, sőt felvettem a kedvencek közé.
Jó munkát, majd jó étvágyat!