HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Rizsfelfújt marisom módra..

2008.04.30. 22:41 marisomm

Édes is legyen, könnyű, kímélő is legyen, akkor az csak rizsfelfújt lehet.. természetesen finom tokaji aszús borsodó kíséretében.. és már hangzik is el a kérdés mikor lesz már kész..

1 liter tejbe beleöntök 2 dl vizet, 25 dkg rizst, 10 dkg cukrot, pici sót, felforralom és nagyon lassú tűzön, hagyom, hogy a szemek megduzzadjanak, és a rizs felszívja a folyadékot, kevergetni nem kell, nehogy a szemek összetörjenek.

10 dkg vajat habosra keverek 10 dkg cukorral, 4 tojássárgájával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, majd a habosra kikevert masszát a hidegre hűtött rizshez keverem, hozzáadom a mazsolát és a tojások felvert habját, kikent tepsibe 200 fokon készre sütöm.

Elkészítem a borsodót: ha nagyon kényeztetem a családot, akkor a borok királya előkerül a pincéből és 3 dl tokaji aszúval lesz szegényebb a készletem.. az eredeti recept szerint kellene hozzá víz is.. én bizony attól ilyenkor eltekintek / mert aki a bort vizezi../ viszont adok hozzá fél citrom levét és reszelt héját, 2 tojást, 5 dkg cukrot, csipet fahéjat, és gőzön addig verem, míg jó habos nem lesz. Ezt öntjük a rizsfelfújtra, természetesen, aki lekvárral szereti, az azzal fogyasztja.

Nagyon finom, könnyen elkészíthető.

Szólj hozzá!

Címkék: lekvár Rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr546209944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása