HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Sajtos fokhagymaleves marisom módra..

2008.05.07. 06:17 marisomm

A leves.. illatozik, párolog, melegít, eltelít.. és még sorolhatnám.. leves fontos mondta Nénikém ki kilencvenhárom évet élt meg.. tanuld meg kislányom mindig legyen leves terítéken..

Hozzávalók: fokhagyma amennyit kedvünk van megtisztítani, de minimum három fej, húslé kb. két liter, bors, só, babérlevél, sajt, pirított kenyérkockák, tejszín, olívaolaj.

A megtisztított fokhagymát, meglocsolom olajjal és egy jénaiba letakarva, puhára sütöm, ez kb. negyvenöt perc. Ha elkészült fazékba teszem és felöntöm a húslével. A húslevet direkt erre készítem csontból, zöldségből a csontnak a kutyusom örül, én meg a lének, a zöldséget meg csak úgy megesszük.

A fokhagymát összeforralom a húslével, sózom, borsozom, adok hozzá egy babérlevelet, belekeverek reszelt sajtot, kb egy maréknyit, keverem és megvárom, míg a sajt elolvad, összeturmixolom, öntök hozzá egy dl tejszínt, ezzel összeforralom, majd pirított kenyérkockával és sajttal megszórva tálalom.

Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldség sajt

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr236209939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása