A leves.. illatozik, párolog, melegít, eltelít.. és még sorolhatnám.. leves fontos mondta Nénikém ki kilencvenhárom évet élt meg.. tanuld meg kislányom mindig legyen leves terítéken..
Hozzávalók: fokhagyma amennyit kedvünk van megtisztítani, de minimum három fej, húslé kb. két liter, bors, só, babérlevél, sajt, pirított kenyérkockák, tejszín, olívaolaj.
A megtisztított fokhagymát, meglocsolom olajjal és egy jénaiba letakarva, puhára sütöm, ez kb. negyvenöt perc. Ha elkészült fazékba teszem és felöntöm a húslével. A húslevet direkt erre készítem csontból, zöldségből a csontnak a kutyusom örül, én meg a lének, a zöldséget meg csak úgy megesszük.
A fokhagymát összeforralom a húslével, sózom, borsozom, adok hozzá egy babérlevelet, belekeverek reszelt sajtot, kb egy maréknyit, keverem és megvárom, míg a sajt elolvad, összeturmixolom, öntök hozzá egy dl tejszínt, ezzel összeforralom, majd pirított kenyérkockával és sajttal megszórva tálalom.