Újburgonya szezon van.. gondolkoztam, hogy feltegyem, ne tegyem.. aztán úgy döntöttem közhírré teszem, hogy én hogyan is készítem..
Régebben olvastam, hogy milyen sokan nem tudják, hogy hogyan is készítették nagyanyáink az újkrumplit.
Szó, ami szó, mi nagyon szeretjük, és mindig az fogy el leghamarabb, ami jól meg van égetve.. szóval olyan stipi, stopi ez az enyém alapom, egymás elől halásszuk el a legjobban megpirított szemeket.
Egy dolog fontos, hámozni nem szabad, mert akkor letapad és szétesik.
Beáztatom a krumplit, sót teszek a vízbe, így állítólag nem lesz barna a kezünk, csak jól megdörzsölöm a gumókat, durvább szivacsot használok, leöblítem, lábasba teszem bő olajba,magas hőfokon megsütöm, fedő nélkül. Sózom, apróra vágott petrezselyemzöldet adok hozzá, kevergetem, hogy minden oldala szépen piruljon meg.
Nem nagy munka és isteni finom.