HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Cukkini krémleves marisom módra..

2008.07.24. 22:36 marisomm

Cukkini krémleves marisom módra..

Kedves vendég járt nálam, ebéd előtt érkezett váratlanul.. nem jöttem zavarba irány a kert, Ő szabadkozott miattam ne fáradj, mondta én nem nagyon eszem, mert fogyókúrázom.. én csak mosolyogtam magamba és mondtam, ne izgulj ettől nem fognak a kg-ok nőni.

Aztán tettem vettem a konyhába, közbe beszélgettünk.. felfedezte miből is készül a leves, furcsa szemekkel méregette, közbe csak beszélt a fogyókúrákról, meg egyéb embert tönkre tevő nem eszem, meg csak keveset eszem jelenségről..

A fazékból egyre jobb illatok terjengtek, mi csak mondtuk a magunkét, elkészült a leves, ami hirtelen lendülettel egy öt literes fazékba készült és majdnem csurig lett.. megterítettem és asztalhoz ültünk.. és kezdte a szabadkozást, bocs, de én tényleg csak egy picikét.. nem vagyok egy tömő típus, mondtam, ne szabadkozzál már, csak kóstold meg.. és nem tudta abba hagyni, háromszor szedett és magyarázkodott, majd elkérte a receptet.

Cukkini dömping a kertbe, kellett valami recept, nem volt szimpatikus egyik sem, gondoltam egyet és így készítettem..

Fazékba olaj, hagyma és jó pár gerezd fokhagyma, majd a cukkini, úgy szőröstül, bőröstül összekarikázva, só, bors és fedő rá, kevergettem, szép lassan a saját levében puhára főztem, tettem hozzá két evőkanál tejfölt, felengedtem vízzel, turmixoltam, összeforraltam és máris lehet fogyasztani. Ki ki a maga belátása szerint, hidegen és melegen, és természetesen életem első saját fejem után készült cukkini levesét követte a többi is, mert mondanom se kell, hogy nálunk mindenki nagyon szereti, jó ötlet volt mondogatják a gyerekek, anya erre nagyon vevők vagyunk.

4 komment

Címkék: leves zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr156209922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dédike 2008.07.25. 08:45:06

Na ezt én is kipróbálom. Köszi, hogy nálam jártál, ti annyi mindent tudtok ezzel a géppel,hogy csak ámulok, bámulok.

Julibella 2008.07.29. 23:16:21

Nemrég találtam az oldaladra Margit2 oldaláról, és egyből a Ketchupra bukkantam... szombaton el is készítettem az első adagot, PAZAR!!! Imádjuk, és annak örülök a legjobban, hogy nem decemberben fedeztem fel..:))..! A savanyúság kapcsán szeretnék kérdezni: ropogós marad-e az uborka?? S mi a titka hogy ne forrjon fel?? Üdvözlettel: julibella

marisom receptjei 2008.07.30. 23:02:15

Szia Julibella! Örülök, hogy erre jártál. Késhegyni szalicil a titok, az ubi ropogós marad, paprikához, pici borkén kell.

Julibella 2008.08.07. 22:23:46

Köszönöm! :) A fenti recire kérdeznék rá: jól látom, nem kell a töltelékbe tojás?? (Kislányom tojásallergiás)
süti beállítások módosítása