HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Töltött hús marisom módra..

2008.07.30. 22:01 marisomm

Töltött hús marisom módra..

Még mindig érzem az ízét.. még mindig összeszorul a szívem, ha rá gondolok.. de sok-sok év után, elővettem drága Apukám kedvenc receptjét a hússal, májjal, gombával töltött hasalját.

Olyan igazi finomat, olyan különlegest akartam készíteni, hiszen ünnepeltünk, ünnepeltük a legkisebbet, ünnepeltük, hogy megérkezett, ünnepeltük.. ez az Ő napja volt.. én meg készülődtem, olyan nagymamásan.. mindent finomra és különlegesre akartam készíteni.. sikerült, ebből hoztam az egyik nagyon finom receptet.. Apukám receptjét.

Kértem a hentesnél egy teljes hasalját, dagadót ki, hogy nevezi, majd kellett még egy fél kg darált hús, fél kg csirkemáj, 30 dkg gomba, három tejbe áztatott zsemle, só, fokhagyma, hagyma, zsír, fűszerek: majoránna, bors, egy kávéskanál pirospaprika.

Gombát pörköltnek készítettem el, a májat ledaráltam, a megáztatott és kinyomkodott zsemlét is, majd összekevertem a többi hozzávalóval és megtöltöttem a húst.

Zsírral sütöttem, az ilyen húsokat én mindig így készítem, hiszen ettől olyan finom omlós lesz.

Tepsibe tettem, alufóliával betakartam és kb két órát 200 fokon sütöttem, amikor már puha volt a hús, akkor levettem a fóliát és gyakori locsolgatással zsírjára sütöttem, közben szép színt kapott.

Kihűlt, akkor befóliáztam, és hidegen várta, hogy felszeleteljem, finom salátákkal tálaltam.

1 komment

Címkék: máj sült sertés főétel darált-hús

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr946209921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dédike 2008.07.31. 12:15:04

Drága Marisom. Én még szokok hozzá vágni egy nagy marék petrezselyem zöldet is attól könnyebb és üdébb hatást kelt, pláne ha hidegen tálalod.
süti beállítások módosítása