Palócgulyás marisom módra..
Barátainkat hívtuk vacsorára.. mindig valami olyat készítünk, ami még nem volt, törtem a fejem mivel is lepjem meg Őket.. aztán kitaláltam leves, leves olyan, ami egymagába is állja meg a helyét, legyen egyszerű, de arasson nagy sikert, na így jutottam el a palócgulyáshoz.
Vettem két első csülköt, 1 kg marhalábszárat és 1 kg levesnek való csontos birkahúst, a húsokat tisztítás után apró kockára vágtam.
20 dk vastag füstölt szalonnát kiolvasztottam zsírjára, majd egy fej hagymát dinszteltem a szalonna zsírján és szokásos módon pörköltet készítettem bő lével, sóztam és egy babérlevél kíséretében kb 3 órát lassú tűzön, rotyogtattam, amikor már majdnem puha volt a hús, adtam hozzá fél kg zöldbabot és másfél kg kockára vágott krumplit, belekerült még a fazékba egy-két erős csöves paprika, gondolván azokra akik az erőset szeretik had nyomkodják szét a tányérba.
Az elkészült levest tálalás előtt gazdagon felöntöttem tejföllel, összeforraltam és tálaltam, természetesen a dicséreteket bezsebeltem, mert nagyon finom leves, most készült először a konyhámba, de nem utoljára..