HTML

marisom receptjei

Friss topikok

Szilva chutney marisom módra..

2008.08.31. 21:18 marisomm

Szilva chutney marisom módra..

Szeretem az édes csípős fűszeres ízeket.. gondoltam egy merészet.. itt a szilva szezon, becsempészem a mai ebédünkbe.. gondolván, eszi, nem eszi, nem kap mást, max. nem mártogat, hanem megeszi anélkül az ebédet, akinek nem lesz szimpatikus az én chutney-m.

A terítékre hús gyanánt ma csibe mellet szemeltem ki, finom, sörös, fokhagymás bundába és fokhagymás hasábburgonyával.

3 dl sörből, 3 három tojássárgájából, 5 gerezd finomra reszelt fokhagymával, sóval és rétes liszttel sűrű palacsintatésztát készítettem, majd hozzá adtam a 3 tojás felvert habját ebbe a masszába mártottam az előre sózott melleket és sütöttem forró olajba készre.

A hasábburgonya a szokásos módon készült, csak amikor a krumplit az olajba tettem, dobtam hozzá, jó pár gerezd félbe vágott fokhagymát is, és így együtt sütöttem készre.

Na és a szilva.. jó érett nagy szemű szilvám volt.. Diónyi vajat megolvasztottam és arra dobtam egy kicsi apróra vágott hagymát, a feldarabolt szilvát, majd fűszer, az elmaradhatatlan fahéj, só, kevés cukor, pici bors és természetesen kimagozott chili paprika követték egymást a serpenyőbe és ecet helyett finom vörösbort, adtam hozzá, ezzel főztem készre, turmixoltam és már is kész volt az ebéd.

Ette apraja nagyja, nem volt akinek nem ízlett.. szóval jól döntöttem, amikor kitaláltam a mai ebédet és létre hoztam az én szilvás gezemicémet.

Szerencsére készült a piciknek chili nélkül is és a kis unokám, aki a hasábburgonyát ketchuppal tudja csak elképzelni, a kedvenc ketchupját felcserélte szilvás chutney-re

Chutney-t mindig kis tálkába tesszük az étel mellé, de én ma gazdagon meglocsoltam vele a húst, nagyon finom volt.

1 komment

Címkék: gyümölcs mártás főétel csirkehús

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeimm.blog.hu/api/trackback/id/tr716209917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyöngyi 2008.11.03. 14:24:58

Nálunk ez a husi az "ünnepi" ebédek kategória:))) Nagyon ötletes az önteted! Kár, hogy Kareszom nem szereti a szilvát.. De azért egy próbát megérne.. hátha:))
süti beállítások módosítása